пятница, 6 февраля 2009 г.

Lansare de carte - Dan Dungaciu, Cine suntem noi? Cronici de la Est de Vest

Dan Dungaciu, Cine suntem noi? Cronici de la Est de Vest, Editura Cartier, Colectia Cartier Istoric, 2009, pret: 54 RON.

Cartea trateaza, prompt si pertinent, la minut si pe intelesul Occidentului, problema Republicii Moldova, dar fara patetismele din categoria podului de flori. Independenta Republicii Moldova - fata de cine?, Ce se ascunde in spatele "razboiului limbii"?, Nedorita actualitate a lui Eminescu, Ce inseamna depolitizarea problemei identiare?, Ce se intimpla acolo?... Fatetele multiple si contradictorii ale Republicii Moldova, Integrarea, populismul si tiganii, Voronizarea Republicii Moldova si a politicii externe romanesti?, Romanii e fascisti!, Telefonul Moscovei compenseaza lipsa tratatului cu R. Moldova, Transnistria uber alles!, De ce maximum 3000 de soldati americani in Romania?, A doua victorie a Rusiei in Transnistria, Ce sustinere are NATO in R. Moldova?, "Europa" vorbeste la Chisinau cu accent maghiar?, Nu de Rusia ma tem, ci de spaimele noastre fata de ea!, Nihil sine deo? Modernitate, religie si comunism, toate acestea si inca multe altele sint intrebarile si problemele pe care le discuta atent Dan Dungaciu in cartea lui, Cine suntem noi? Cronici de la Est de Vest.

Doua vorbe despre Dan Dungaciu: Cercetator principal la Institutul de Stiinte Politice si Relatii Internationale al Academiei Romane, conferentiar la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala a Universitatii din Bucuresti si a studiat sau a lucrat ca cercetator asociat în diverse institutii occidentale: Fernand Braudel Institute (Binghampton, SUA), Max Weber Centre for Advanced Cultural and Social Study (Erfurt, Germania), Department of Political Science and Public Administration – Law, Economics and Political Sciences' School of Athens (Atena, Grecia), Central European University (Budapesta, Ungaria), Department of Social Sciences – Anglia Polytechnic University (Cambridge, Marea Britanie), Institut für die Wissenschaften vom Menschen (Viena, Austria), Max Planck Institute for Social Anthropology (Halle, Germania) etc. Este membru al mai multor asociatii internationale si nationale de profil si laureat al Premiului „Dimitrie Gusti" pentru sociologie al Academiei Romane (1995) si al Premiului International pentru Sociologie al Universitatii din Istanbul (2001). Este autor a zeci de studii de specialitate si a numeroase lucrari de profil, printre cele mai recente numindu-se: Natiunea si provocarile (post)modernitatii (2004), Moldova ante portas (2005), Romania si romanii din jurul ei (2006), Portrete si controverse (2007). Dan Dungaciu este prefatatorul volumului Lumea in 2020. O schita a viitorului global prezentata de Consiliul National de Informatii al SUA, aparut in 2008 la Editura Cartier in Colectia Cartier Istoric.

In Colectia Cartier Istoric au mai aparut: Philippe Nemo, Ce este Occidentul?, 2008; Iluzia anticomunismului. Lecturi critice ale Raportului Tismaneanu, Volum coordonat de: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Ciprian Siulea, Ovidiu Tichindeleanu, 2008; Georges Vigarello, O istorie a frumusetii. Corpul si arta infrumusetarii din Renastere pina in zilele noastre, 2006; Jean Lacouture, Stendhal. Fericirea ratacitoare, 2005; Ovidiu Pecican, Sange si trandafiri. Cultura ero(t)ica in epoca stefaniana, 2005; Adrian Gabriel Lepadatu, Miscarea legionara: intre mit si realitate, 2005.

Comandati aici cartile Editurii Cartier

Комментариев нет: